Hvad er et transportdokument eller DDT?

Transportdokumentet, bedre kendt som Ddt eller følgeseddel, er et dokument, der kræves i henhold til italiensk lov, som skal udstedes af virksomheder for at retfærdiggøre eller bevise overførsel fra et sted til et andet af varer, råvarer, der er underlagt en kommerciel transaktion, f.eks. hvis der er tale om to anlæg i samme virksomhed.

Det skal udstedes inden afsendelse af varerne og sendes til kunden (selv separat fra selve varerne) inden for forsendelsesdagen. I praksis er det dog en god idé at få DDT’en til at rejse sammen med varerne og levere dem til modtageren sammen.

Dette dokument er væsentligt for den udskudte faktura, en faktura, der kan udstedes op til den 15. dag i måneden efter forsendelsesdagen.

Transportdokumentet, som vi kender det i dag, blev introduceret i Italien i 1996 for at erstatte følgesedlen; det var forudset ved ikrafttrædelsen af ​​EU-lovgivningen, som praktisk talt havde gjort følgesedlen mellem EU’s medlemslande overflødig.

Hvordan opretter man en DDT?

Dette dokument kan oprettes manuelt med en Excel-skabelon, men det er endnu meget bedre at oprette det digitalt og endnu meget bedre automatisk baseret på dine fakturaer.

Telesto: lagerstyring kan nemt generere, administrere og gemme alle dine transportdokumenter (DDT) forbundet med dine fakturaer og interne overførsler mellem lagre automatisk. Du kan også fange modtagerens signatur digitalt ved hjælp af din smartphone eller tablet (kunder eller medarbejdere kan underskrive den med deres fingre). Den genererede PDF vil have dit firmalogo, obligatoriske felter og vil ikke inkludere dit produkts priser (da de ikke er nødvendige).

Hvis du vil vide mere om Telesto, kan du besøge: www.telesto.app