Alt om letfordærvelige varer ved lagerstyring

Hvad betyder letfordærveligt?

Letfordærvelige varer henviser til produkter, der har en udløbsdato, sådan mad, der går dårligt, hvis den ikke indtages inden for en bestemt tid. Madvarer som mælk og ost, produkter og kød er alle letfordærvelige.

Problemet:

Varebeholdninger med letfordærvelige varer skal indstilles for at sikre, at de sælger deres lager, før deres varer bliver solgt, med andre ord at tabe penge i processen. Fordi letfordærvelige varer går forældet, er der kun et kort tidsvindue, som en virksomhed kan købe, lagerføre og sælge disse produkter, før de mister deres værdi.

Strategierne:

Der er flere kendte strategier til løsning af dette problem, men de mest effektive er “først ind først ud” (FIFO) og “første udløbet først ud” (FEFO).

 • Hvad er FIFO?

  FIFO-metoden betyder, at du sigter mod at sælge de produkter, der ankommer først i din butik. Det er en simpel teknik, der fokuserer på aktierotation; ældre produkter placeres forrest på hylden, nyere produkter nær bagsiden.
 • Hvad er FEFO?

  FEFO er en tilgang, der bruger udløbsdatoer på dit lager. Dette giver dig mulighed for at sikre, at udløbsdatoen for et produkt ikke nås, før det leveres til kunden.

Hvis du sælger letfordærvelige varer, mad og drikkevarer, er det bedst at bruge FEFO-metoden. FIFO, FEFO og batcher fungerer godt sammen, men kan også bruges uafhængigt af hinanden.

En organisation skaffer ikke alt inputmateriale på én gang. I de fleste tilfælde bestiller de heller ikke en enhed ad gangen. De bestiller i batcher, normalt i partistørrelser, der er større end dem, kunderne kræver. For eksempel kan et produktionsfirma, der kræver 50.000 ton årligt, bestille 4000 tons stål til at begynde med. Den næste ordre placeres, når lagerbeholdningen næsten er udtømt. Cykelbeholdning er resultatet af bestilling af materialer i batches. Batchbestilling foretrækkes af virksomheder, fordi de har fordele ved stordriftsfordele.

Fordelene:

 • Reduceret forældet beholdning
 • Kvalitetskontrol
 • Tilbagekaldelse (batches)
 • Forbedret pengestrøm
 • Kundetilfredshed
 • Lagerrevision

Hvad er den bedste software til letfordærvelige varer?

For at holde dig på toppen af ​​dit letfordærvelige lager med lave lageradvarsler, batchstyring, rapporter for at se hvilke produkter udløber snart, dato sporing af varer, indkøbsordrer fuldt integreret med leverandører, lagermængder flere placeringer og alt på ét sted, Telesto lagerstyring ( www.telesto.app ) er det perfekte værktøj til jobbet, det hjælper dig med at opnå og genvinde din lagerstyring for letfordærvelige og ikke-fordærvelige varer det hjælper dig også med at spare tid, penge og kræfter.

Telesto kører på iOS, Android, Windows og MacOS.