Alt om forgjengelige varer på lagerstyring

Hva betyr forgjengelig?

Forgjengelige varer refererer til produkter som har en utløpsdato, slik mat som vil gå ille hvis den ikke konsumeres på en viss tid. Matvarer som melk og ost, råvarer og kjøtt er alle lett bedervelige.

Problemet:

Varelager med forgjengelige varer må settes opp for å sikre at de selger av sine varer før varene deres ikke selges, med andre ord å tape penger i prosessen. Fordi forgjengelige varer går ut på dato, er det bare et kort tidsvindu som en bedrift kan kjøpe, lagerføre og selge disse produktene før de mister verdien.

Strategiene:

Det er flere kjente strategier for å løse dette problemet, men de viktigste må være “først inn først ut” (FIFO) og “først utløpt først ut” (FEFO).

 • Hva er FIFO?

  FIFO-metoden betyr at du tar sikte på å selge produktene som kommer først i butikken din. Det er en enkel teknikk som fokuserer på aksjerotasjon; eldre produkter er plassert foran på hyllen, nyere produkter nær baksiden.
 • Hva er FEFO?

  FEFO er en tilnærming som bruker utløpsdatoer på lageret ditt. Dette gjør at du kan sikre at utløpsdatoen for et produkt ikke blir nådd før det leveres til kunden.

Hvis du selger forgjengelige varer, mat og drikke, er det best å bruke FEFO-metoden. FIFO, FEFO og batcher fungerer godt sammen, men kan også brukes uavhengig av hverandre.

En organisasjon skaffer ikke alt inngangsmateriell på en gang. I de fleste tilfeller bestiller de heller ikke en enhet av gangen. De bestiller i batcher, vanligvis i partistørrelser som er større enn kundene krever. For eksempel kan et produksjonsfirma som krever 50000 tonn årlig bestille 4000 tonn stål til å begynne med. Neste ordre vil bli plassert når varelageret nesten er utarmet. Syklusbeholdning er resultatet av bestilling av materialer i batcher. Batchbestilling foretrekkes av firmaer fordi de får fordeler av stordriftsfordeler.

Fordelene:

 • Redusert foreldet beholdning
 • Kvalitetskontroll
 • Tilbakekall (batcher)
 • Forbedret kontantstrøm
 • Kundetilfredshet
 • Lagerrevisjon

Hva er den beste programvaren for forgjengelig vareoppbevaring?

For å holde deg på toppen av det forgjengelige lageret med varsel om lite lager, batchadministrasjon, rapporter for å se hvilke produkter utløper snart, datosporing av varer, innkjøpsordrer fullstendig integrert med leverandører, lagermengder flere steder og alt på ett sted, Telesto lagerstyring ( www.telesto.app ) er det perfekte verktøyet for jobben, det vil hjelpe deg å oppnå og gjenvinne beholdningskontrollen for forgjengelige og ikke-forgjengelige varer; det vil også hjelpe deg med å spare tid, penger og krefter.

Telesto kjører på iOS, Android, Windows og MacOS.